Biografi"Inden jeg går i gang med mine billeder har jeg en idé om et motiv og en komposition. Derfra improviserer jeg "LIDT OM KIRSTEN HAMMOND ANDERSEN:

Efter 19 års arbejde som klinisk projektkoordinator på Syddansk Universitet, Odense sagde Kirsten Hammond Andersen sin stilling op i 2019 for at blive "fulltime kunstner". 


Siden har hun deltaget på internationale censureret udstillinger i Schweiz, Bulgarien, Frankrig, Italien, Romænien og Tyskland. ARTEXPO New York 2021, Pier 94 blev aflyst pga. coronarestriktioner.


Hun nåede hele vejen til den meget populærer DR 1 udsendelse:

Danmarks bedste portrætmaler i 2019, episode 1.


Derudover er hun repræsenteret i 7 bøger og initiativtager og arrangør af særudstillingerne på Rotary Kunstmesse, FÆNGSLET Horsens, 2021, 2022 og 2023.


Selv siger Kirsten om hendes kunst: "Jeg arbejder sjældnet med samfundspolititiske emner  – selvfølgelig ignorere jeg ikke verdens situation og noget af det jeg laver politisk er på min egen ikke politisk måde; – og afslutter med: "Politisk kunst er ikke et et ønske om at nå med min kunst.”


"Jeg griber altid det mod

som er nødvendigt for at bevare vores

følsomhed til vores omverden"


Hun er redaktør og forfatter til 3 kunstnerbøger


Selv siger hun at skrive en kunstnerbog om indsatte fra Horsens Tugthus er ikke en nem opgave, da det er forbundet med meget tabu at beskæftiger sig med kriminelle menneskers aktiviteter og efterlevninger.

Men kunstnerne som laver værkbidrag til kunstnerbogen tager opfordringen op og fortolker emnet som danner grundlag for bøgernes tematiske opbygning. Kunstnerbøgerne ikke tænkt som portrættering, men derimod oplæg til bearbejdning af kunstneriske og menneskelige problemstillinger.


Kirsten Hammond Andersen er RED. og forfatter til fængselsbøgerne som skildres billedligt af samtidskunstnere og tekstbidragydere er fagfolk.

Kunstnerbøgerne leder automatisk hen til et kunstnerisk association der beskriver billedligt indsatte fra Horsens Statsfængsel igennem essays, beskrivelser og artikler.


Bøgerne findes på bibliotekter og kan købes hos Kirsten Hammond Andersen og findes på Horsens og Fredericia "Bog & ide.

Titlerne på kunstnerbøger er:

 »Metamorfose; kunsten at forvandle«; "Albertis nye klæder, justitsministeren der blev væk",

 »En kunstners hånd«; "Carl August Lorentzen og kældercellen", 2021 og

»Kunsten at balancere«: "På sporet af Det borende X", 2022.


Links:

ion #kunsttilvæggen #udstillinger #cphartspace #kunstbygningenfilsoffen #mixedmedia)